Ei ole arusaadav valu allosas kõhu

Kas või esialgu kliinik. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu. Mainin igaks juhuks ära, et mul on kilpnääre haige ja hetkel ma ravi ei saa. EKG näitab väikseid muutusi. Kas minestus ja madal vererõhk võivad omavahel seotud olla? Kui oskate lugeda oma pulssi koormuse ajal, peaks see olema vahemikus — lööki minutis.

Seetõttu kaalume üksikasjalikumalt, millised ebamugavustunded vastavad kõigile loetletud organitele. Maks - raskus ja ebamugavustunne õiges hüpokondriumis Õige hüpokondriumi raskusaste ja ebamugavustunne on sageli seotud sapi stagnatsiooniga, põletikuga. Nad moodustavad paremal pool valu ees ribide all.

Maksaprobleemidega kaasneb mõru maitse suus. Samuti on võimalik naha kollasus ja erinevad lööbed. Nende põhjuseks on vere ebapiisav puhastamine maksa läbimisel, kus esinevad toksilised komponendid erituvad verest läbi naha. Samuti on maksa valu tunnuseks nende tugevnemine ootamatute liikumiste ja puhkuse nõrgenemise ajal eriti paremal pool. Maksapõletik võib olla valutu ainult raskustunne või nõrk tõmbetunne. Seoses seisundi halvenemisega moodustasid kivid kivide tekkeks põie ja sapiteedel tugeva valu.

Kivid mööda kanaleid kaasnevad tugevad, teravad, puukuvad tunded. Kui kanal on täielikult blokeeritud ja sapi vool on blokeeritud, tekib tugev kaarev valu.

Kivide liikumine moodustab kokkutõmbeid. Valu tipp on ajal, mil kanal on kiviga blokeeritud. Niipea, kui kivi liigub ja osaliselt kanalit vabastab, väheneb rünnak. Seega näitavad kramplikvalud kolpelitist. Kõhunäärme - mõnikord valu paremal pool talje tasandil Pankreas on ei ole arusaadav valu allosas kõhu kõige olulisemaid organeid, kes täidavad nii seedetrakti kui ka sisesekretsiooni funktsioone. See asub keskel ja vasakul, kuid patoloogia abil võib see tekitada kogu kõhuõõnes raskeid tundeid.

Vöötaseme paremas servas võib olla valu. Kuid sagedamini tekib kõhunäärme ebamugavustunne lokaliseerumisega vasakul naba vasakul poolel või ülakõhu sidumisvalu.

Munasarjad - valu kõhu paremal küljel Munasarjas on emasloomade suguelundid, mille emased idurakud munad on küpsed. Kaks munasarja paiknevad emaka paremal ja vasakul küljel ning on sellega seotud munarakkudega.

Infektsiooni korral on võimalik ühe või kahe munasarja põletik lisandid. Munasarja põletikul tekib turse ja vedelik koguneb.

Valu kõhu paremal küljel

Samal ajal moodustab see valu kõhu paremas servas luude luude lähedal ja häbemeluu kohal. Samuti annab põletikuline munasarja paremal alaseljale tagant allpool talje.

Lisaks infektsioonide põhjustatud põletikulistele protsessidele võib sisemine patoloogia põhjustada ebamugavust. Näiteks, kui see on kõhu paremas servas valus, võib tekkida tsüst. Moodustudes tekib pidevalt ebamugavustunne ja suureneb menstruatsiooni ajal. Endometrioosiga kaasneb ka menstruatsiooni ajal suurenenud valu. Selles haiguses laieneb limaskesta epiteel pärast emaka.

See pigistab teisi kudesid ja tekitab küünarvalu niisutamisega andes ebameeldivaid tundeid perineumile.

Teine põhjus, miks naine valutab ja valutab tema paremal küljel kõhuõõnes, on emakaväline rasedus. Sellisel juhul on vaja kiiret arstiabi, et vältida munajuha purunemist.

Raseduse kujunemisega väljaspool emaka, suureneb valulikkus ja levib naaberpiirkondadesse pärasoole, lapaluu all. Märkus: reeglina ei ole meeste paremal poolne valu seotud suguelunditega. Meeste munandite põletik, haavandub munandit ja perineum, mõnikord seljatükki. Kõhu alumine kõht ei ole alati seotud suguelunditega. See võib olla tingitud soolehäiretest düsbakterioos, kõhukinnisus. Õigus paremal küljel paremal võib olla moodustunud käärsooles või käärsooles jämesoole osad või ägeda apenditsiidina.

Apenditsiit - ägeda valu paremas alumises kõhus Lisa on väike soolestiku liide, mis on vooderdatud lümfoidse koega. Toksiinide kogumisel võib see põletada ja haigestuda. See asub kõhu alumises paremas servas, nii et see ei ole arusaadav valu allosas kõhu valu naba alumises paremas ja ümber.

Lisa täpset asukohta saab määrata järgmiselt: parempoolse luu ja umbiliku keskel. See on siin, et maksimaalne valu on lokaliseeritud ägeda apenditsiidi ajal. Tavaliselt on põletik äge ja nõuab kirurgilist ravi eemaldamist. See võib olla ülespoole siis tekib valu maksasalandatakse vaagnapõhja alumisse piirkonda siis meenutab valu valgu munasarjade, lisandite või põie põletikku või rullitakse neerudesse see valu annab alaselja, kubeme. Apenditsiidi on võimalik ära tunda asukoha ja valu suurenemise, samuti halvenemise tõttu.

Iga tunni järel suureneb valu, iiveldus muutub tugevamaks, üldine seisund halveneb. Lisaks kasutab apenditsiidi diagnoos valuvaigistamise kohtades kerget survet. Kui vähese surve all kõhule on tugev augustamine või lõikamine, tuleb arsti juurde pöörduda. Lisa lõhenemine on eluohtlik.

  • Tsüstiit pärast intiimset lähedust mida teha
  • Tхstamaa Tervisekeskus
  • Kui urineerimine tundub põletamine
  • Николь с Робертом склонились над Максом, прислонившимся спиной к стене.
  • Где ты, папа.
  • Весь разговор происходил в ультрафиолетовой области, - проговорил Ричард, вновь начиная расхаживать.
  • Valus kirjutada mida võtta

Kasutatakse ka teist diferentsiaaldiagnoosi varianti ei ole arusaadav valu allosas kõhu eristada apenditsiiti soolestikust. Õige Iliumi väljaulatuvast osast on vaja kergesti sõrme puudutada. Kui see on apenditsiit, on valu märgatavalt intensiivistunud. Kui te koputate vasakule luule, ei ole ebamugavustunne. Soolestik - kramplik valu kõhu paremal allosas Inimese soolestik on toidu lagunemise ja assimilatsiooni tehas. See on pikem kui 10 m pikkune ja on rida torukujulisi õõnsusi, mille sees toidud liiguvad.

Soole erinevate osade sisepind on vooderdatud limaskesta epiteeliga. Kui see on ärritunud, tekivad kahjustused - erosioon ja haavandid. Nad põhjustavad valu. Samuti on soolestiku valu põhjuseks soole seinte spasm, düsbakterioos ja kõhupuhitus. Need on ebatervisliku toitumise ja stressi tulemus. Haigestumine migreerub. Alguses - paremal pool valutab allpool, pärast - ebamugavustunne rändab häbemeluu või vasakule küljele.

Paremal, alumises kõhu piirkonnas asub ileum. Kui selle limaskesta põletik, siis valus kõhu parem pool. Põletiku põhjus on alatoitumus. Kui koliit on paremal küljel, võib tekkida sooleseina spasm või tekkida selle takistus. Sageli on obstruktsiooniga seotud valu naba ja kõhu all paremal. See erineb krampide rünnakutest - terav valu paremal küljel asendatakse nõrgemate valusate tundetega. Neer - valu paremal taga, annab alaselja Eritamisorganid neerud - kui rikkumised moodustavad alaselja või selja valu.

Uriinis aga oli valk. Mida teha. Koormuselektrokardiograafia kardiogrammi registreerimine erinevatel koormustel 5. Haiguse ravi on eluaegne. Ainult rohtudest ei piisa. Kirjutada oleks veel paljustki. Vitamiinipuudusesse ma ei usu. Kas supid ja keefir aitavad taastada normaalset seedetegevust? Millised toidud ja toiduained oleks soovitavad antud juhul? Toit peab sisaldama pisavalt vett. See peaks muutuma kohe harjumuseks 3. Liikumine nimelt stimuleerib soole tegevust.

Abi on ka teadlikust "potitrennist". Ega midagi, tuleb minna WC sse ja proovida. Teie ei ole arusaadav valu allosas kõhu tundub olema kestnud pikemat aega. Esitan selle teema siis veel kord. Perearst annab hea meelega saatekirja, lülisamba ja rühiprobleemid on sageli kroonilised ja seetõttu on mitu pead vajalikud.

Nõnda palju siis vastuseks. Varem olin väga heas füüsilises vormis, Ka lühiajalist koormust talun väga halvasti, vahel on isegi trepist käimine pannud pea ringi käima. Liigestega on mul viimased 3 aastat nii, et kui veidi külma saavad, siis valutavad, samuti selg, kael ja kõrvad.

Reumatoloogi juures olen päris palju pidanud käima, see leidis mul verest kopsu klamüüdiat ja mingit muud nakkust ning söötis mulle paar kuuri doksitsükliini ja celebrexi, mis tühjendasid kõvasti rahakotti, pakkudes vaid ajutist leevendust koos mõningate kõrvalmõjudega. Mandlitega olen opi järjekorras. LOR kõrvadest midagi ei leidnud, arvas, et mul võivad olla kõrvade juures mingid sooned haiged. Verd ja uriini on proovitud — on muidu normis v.

Kindlasti halvendas minu tervist see, et põdesin depressiooni. Kuidas saaksin selgust, mis mul siis viga on ja mida saaksin ise äge valu allosas kõhtu vasakul ja paremal oma tervise parandamiseks? Kas peaksin minema mingitele uuringutele? Kust saada head õpetust organismi üldiseks tugevdamiseks? Oletan, et teie kehalise tervisega on kõik enam-vähem korras.

Eks senised uuringud on seda ka kinnitanud. Loen Teie kirjast välja tänapäeval kahjuks väga sagedase haiguse, depressiooni sümptomeid. Selle avalduseks ei pea olema mitte püsiv kurvameelsus, eemaletõmbumine, vaid üheks sümptomiks võib olla seletamatud kehalised vaevused: väsimus, liigesvalu, söögiisu muutused. Annate mulle olulise vihje: varasem töökoormus See võibki olla praeguste vaevuste põhjus. Liiatigi on Teil depressiooni diagnoositud, see seisund võib sageli korduda.

Mida soovitan: 1. Julgesti nõu pidada oma perearstiga. Oma patsiente katsun testida mõne koormusuuringuga. Kui selle tulemus on korras, siis on see veenev argument nii patsiendile kui tohtrile. Kui test pole korras, annab see viite täpsemateks südameuuringuteks. Soovitan julgesti nõu pidada ka psühhiaatri, psühholoogiga. Depressioon on ravitav, kuid õige ravimi leidmine on kunst ja ravi on pikaajaline, miinimum 4—5 kuud, tavaliselt 8—12 kuud. Delikaatne teema on ka seksuaalsus ja sellega seonduv.

Kui Teie eas on selles liinis mingid probleemid, võib see kui tahes hea tervisega mehe muuta haigeks. Kõik on kõigega seotud. Soovitan probleemide olemasolul nõu pidada ka meestearstiga. Kas või esialgu kliinik. Loodan, et sain anda mõne niidiotsa, millele mõtelda. Kui seda tegevust päevast päeva ja aastast aastasse teha, kas see võib väga tervist kahjustada?

Tarbime ainult kuiva kvaliteetveini. Suvel valget, talvel punast. Purju ei joo, ning ainult toidu kõrvale. Kas see on alkoholisõltuvus, kui iga õhtu tahaks veini juua. Kui palju on palju? Jah, vein sisaldab alkoholi ja see on legaalne sõltuvust tekitav aine.

See väljendub heaolutundes, mis kaob, kui ei saa uut portsu alkoholi. Kui veini kogus on aastaid stabiilne, piirdute toidu kõrvale 50— milliliitriga, siis on kõik hästi. Võiks isegi rääkida tervisele soodsast toimest: maonäärmete virgutamine, veresooni kaitsev toime. Jälgima peaks ikka veini tarvitamisel kogust, valu ureteris naistel urineerimisel ja põhjuseid.

Mina isiklikult olen sedasorti veinitarvitamise vastane, sest ikka aastate möödudes kipuvad kogused suurenema ja elu sisuks näib kujunevat alkoholi tarbimine. Seda sõltumata sellest, kui meeldivaks või ohutuks patsient ise peab sedasorti harjumust.

Kuid see on minu arvamus. Päris ühtseid reegleid pole. Lugesin Internetist seene toime kohta infot. Seal oli kirjas, et aitab kõrgvererõhutõve vastu. Mul on madal vererõhk, kas seene tarvitamine võib mu vererõhku veelgi langetada? Ja kas see seen üldse toimib nii nagu lubatud? Põdurad lapsed, närvilised kontoripreilid ja haiglased vanainimesed: kõigi nende mured on justkui pühitud peale seene tarbimist.

Aga ei ole teps mitte. Seenel on piima hapendav toime, selle mõjul suureneb piimabakteri sisaldus. Niiviisi tõuseb piima C-vitamiini sisaldus. See on hea ja hapudel piimatoodetel on ka teadupärast seedimist korrastav toime, paraneb sooletegevus. Ei tohiks seda kasutada ebaselgete kõhuvalude korral.

  • Valu allosas kõht ja oksendamine naistel
  • Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile
  • Terav valu vasakul all allosas kõht naiste põhjustab
  • Olen teind kunagi ka pilti kaelast.
  • Она также оказалась пустой.
  • Обняв Макса, она почти забыла обо всех опасностях.
  • Taimse antibiootikumi tsüstiidiga

Kui on valu näiteks haavandist, siis see ägeneb ja inimene tunneb end kehvemini. Piimaseen nõuab hoolt: iga päev on vaja seda sõeluda ja valada peale värske piim. Mõju on nii umbes nagu toakoeral või hamstril, kes vajavad ka hoolt. Kindel on, et madalat vererõhku piimaseen velgi madalamaks ei tee.

Seniks kõik. Teinekord lisage ka veidi infot enda kohta: vanus, sugu ja lähemalt ka varasematest terviseprobleemidest. Kas küüslauk mõjub ainult siis, kui teda närida näiteks leiva peal või mõjub ta ka siis, kui ta katki pressin ja piimaga segan ja ära joon?

Olen leidnud, et viimase kasutusvariandi puhul ei jää küüslaugulõhnasid. Nii eritub temast ka lenduvaid fütontsiide ehk viirusevastaseid aineid, mis toimivad ka ninaneelus ja hingamisteedes, kuhu need ei pääse, kui küüslauk lihtsalt vedelikuga alla neelatakse.

Kas minu kirglik šampanjaisu võib mingil moel mõjuda maksatalitusele, sest mul pole ju sapipõit. Aeg-ajalt tekivad parema roidekaare alla pistvad valud.

Aga hea šampus kaalub valud üles. Muud alkoholi ei tarbi. Šampanja on lahja alkohol, milles sisalduv süsihappegaas mõjub sapieritusele soodustavalt. Kuna sapipõit ei ole, valgub sapp peaasjalikult soolde, hiljem ka laienenud ühissapijuhasse, mis käitub kui sapipõie aseaine.

Peale joogi tarvitamist on soovitav kerge eine. Arstina meenutan ka seda, et igapäevaselt 50 g absoluutset alkoholi võib viia maksa pöördumatu kahjustuse, tsirroosi tekkeni 10—15 aasta jooksul. Kui Teie šampanjakogus päevaselt ületab ml on see oht reaalne. Ei usu, et just nii palju igapäevaselt seda jooki tarvitate.

On veel üks oht, nimelt kusihappe tõus veres, mis võib viia podagra, ehk üpris vastiku liigespõletiku tekkeni. Kirjas on, et aitab ravida kõrgvererõhutõbe, ateroskleroosi, südame isheemiatõbe, suhkruhaigust, kroonilist hepatiiti, mao ülehappesust, kilpnäärme ületalitlust, on lahtistava ja ussnugiliste vastase ja kasvajatevastase toimega, tõstab organismi vastupanuvõimet, ravib tuberkuloosi, naha- ja limaskestade põletikke, alandab vere kolesteroolitaset, on üks parimaid dieedipreparaate.

Kuna pudel seda õlilist eliksiiri maksab umbes krooni, tahaks teada, mida arvavad sellisest imerohust arstid, võib tal olla kas või ükski nimetatud toimetest või on ei ole arusaadav valu allosas kõhu tarbija petmisega.

On ta Teie arvates üldse kuidagi organismile kasulik, kas soovitate osta? Kuna tegemist on taimse õliga, siis see omab mõningal määral soodsat toimet organismi rasva ainevahetusse, vahest vähendab ka halva kolesterooli taset.

07.05-26.05.2003

Selle toimega ta võib veidi vähendada südame isheemiatõve riski. Kuid see kõik on oletuslik. Soovitan puhtsüdamlikult nõu pidada oma perearstiga, kes selgitab välja Teie terviseseisundi ja võimalikud riskifaktorid. Kui midagi pole päris õige, siis ta ka soovitab midagi. Leian, et kui inimese toidusedel on mitmekülgne ja tervislik, ka füüsiline koormus on paras, pole tarvis sellist kraami tarvitada.

Ikkagi arstide lemmiklause: meie toit peab olema tasakaalustatud ja mitmekesine. Liigrasvase toiduga käib kaasas paratamatu kehakaalutõus mis kujutab endast suuremat ohtu tervisele tervikuna kui kolesteroolisisaldus.

Kolesterooli ei tohi peljata, see aine on meile toidus hädavajalik. Tõsi, suurema sisalduse, päriliku eelsoodumuseeluviisi ja ainevahetuse iseärasuste juures võib see olla üheks riskifaktoriks veresoonte lubjastumise tekkel.

Kumb on tervisele kasulikum kas või või margariin? Kõigepealt püüame selgeks teha, mis on margariin ja mis või. Margariin on tehislik produkt, mida saadakse mitmete, peamiselt taimsete rasvade hoolsal töötlemisel, mille käigus lisatakse seda, mis arvatakse olevat hea ja eemaldatakse seda, mis arvatakse olevat jällegi paha.

Tänapäevaste seisukohtade alusel on tervisele kasulikumad taimsed ei ole arusaadav valu allosas kõhu, mida pole ka väga töödeldud rafineerimata küllastumata rasvhapped. Võiga on lood sellised, et seda valmistatakse piimast, olles sisuliselt piimarasv, s. Võitöötlemine on mõnes mõttes looduslähedasem, olles nii toimunud aastatuhandeid. Või on ka maitsvam. Kui nüüd kõrvutada või ja margariini, siis on vastus selline. Ei ole arusaadav valu allosas kõhu on toidurasvana kasulikum, kuna seda on töödeldud vastavalt tänapäevastele teadmistele.

Või aga on looduslähedasem, maitsvam, kuid koosneb peamiselt loomsest rasvast, mis jälle kujutab mingil määral ohtu veresoontele. Mina eelistan igapäevaelus kvaliteetset margariini madala kolesteroolisisaldusega ja rasvlahustuvate vitamiinide lisandiga, pidulikel puhkudel aga on hea leivakatteks vana hea taluvõi. Olen aaatane naine, hetkel pole rase ega imeta. See sisaldub umbes liitris piimas, g juustus, g kohupiimas, g hapukoores, veidi vähem ka juurviljades ja kalatoodetes.

Kui kõike eeltoodut süüa parajalt, siis on piimatoodetega kaetud kaltsiumivajadus, mis on omakorda tähtis osteoporoosi ehk luuhõrenemise vältimiseks. Muuseas on kaltsiumiga nii, et saab seda küll piimatoodetega, kuid musta kohvi joomine võib seda hoopis organismist välja viia. Kui on näha, et toiduga ei saa kuidagi vajalikku kaltsiumikogust kätte ja olete kohvisõber 3—5 tassi päevas siis on soovitav tarvitada kaltsiumi toidulisandina. Teadmiseks ka seda, et tabletina ei ole otstarbekas võtta üle 0,3—0,5 g kaltsiumi, see imendub paremini, kui tabletile on lisatud ka D-vitamiini.

Kaaluindeksi järgi olen juba korralikus ülekaalus. Kaal on peamiselt kasvanud viimase 5—6 kuuga umbes 7—8 kg. Enne kõikusin ikka 65—67 vahel, vastavalt olukorrale. Muret teeb mulle kaalu suhteliselt kiire kasv, sest eluviisis ja toitumistavades ei sümptomid tsüstiidi guv ma kohe kindlasti varasemaga võrreldes midagi muutnud. Palju söön küll juurvilju porgandit ja puuvilju, peamiselt õunu, pirne ja tsitruselisi.

Reeglina kindlasti mitte üle kcal päevas. Spordiga muidugi just ei tegele, kuid iga päev olen sunnitud vähemalt pool tundi kõndima trammipeatus ja parkla on pooleteise kilomeetri kauguselseega mingi liikumine on. Jalutan suhteliselt meelsasti, nii liigun tegelikult alati rohkem. Töö nõuab pigem sebimist kui ühel kohal istumist. Millest niisugune kaalu kasv võiks tingitud olla ja kas perearst saab mind üldse selles küsimuses aidata?

Kas ainult regulaarse spordi puudumine võib olla selle põhjus olen suhteliselt madala koormustaluvusega, seega ei oska ka sobivat ala valida? Rasedus; liikumis- ja söömisharjumuse minimaalnegi muutus, kilpnäärme- ja neeruhaigused; ärevus-depressioon jm meeleoluhäired.

Meenutage möödunud kuid ja kas leiate midagi, millest võiks olla kehakaalukasv tingitud.

Paranemine toimus normaalset, kuid mõne aja pärast umbes pool aastat pärast operatsiooni hakkasid mitmesugused hädad peale.

Soovitan pöörduda ka perearsti vastuvõtule, kes uurib kõike lähemalt ja koostab vajadusel edasise uuringute ja konsultatsioonide kava.

Teie ideaalkehakaal peaks olema 60 kg ringis. Kui Teil on lähem huvi, siis oma patsientide tarbeks olen koostanud programmi Exelis, millega saab hõlpsasti koostada meelepäraseid toidukavasid, arvestades meie toitumistavasid ja toiduvalikut poodides.

Võin saata nii programmi kui näidised, andke oma soovist teada. Liikumise osas soovitan mõõdukat ühtlast koormust andvaid alasid: jalgrattasõit on neist sobilikum. Sobib ka meie maal populaarsust koguv rahvaspordiala: kepikõnd.

Kui võimalik, on ideaalilähedane ka ujumine mitte sulistamine-suplemine. Olen mures veidi Teie liigeste pärast: suur koormus jalgadele sörkjooks koos liigsete kilodega võivad neid kahjustada.

Koormuse osas peaks see kestma minimaalselt 30 minutit ja 3—4 x nädalas. Kui oskate lugeda oma pulssi koormuse ajal, peaks see olema vahemikus — lööki minutis. Pulsisagedus kehtib vaid Teie vanuselistele, noorematel ja vanematel on soodsaim löögisagedus teistsugune. Seda arvutatakse valemiga — vanus aastates. Kirjutada võiks veel paljustki.

Olen tegelenud spordiga aktiivselt kogu aeg, erinevate aladega nagu tennis, korvpall — nendega võistlustasemel, veel ujumine, jalgrattasõit, uisutamine. Treenin 5 korda nädalas, suvel rohkem.

Ma ei saagi ilma spordita elada, aga imelikul kombel kaalun 60—61 kg ja olen cm pikk. Ma ei saa aru, sest ma toitun tervislikult: puuviljad, teraviljatooted, kala liha asemel, vähe magusat, vähesel määral saia. Minu spordisaavutused on väga head.

Hommikul söön tavaliselt putru, õhtul peale 7 ei söö, kui, siis puuvilju. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast ei ole arusaadav valu allosas kõhu, pole tõsine probleem.

Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus valu seenis kui urineerimine 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal.

Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile.

Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi.

Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun ei ole arusaadav valu allosas kõhu kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale.

Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool.

Nii et varuge kannatust! Ei ole arusaadav valu allosas kõhu kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli.

Valu kõhu paremal küljel - Diagnoos June

Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere.

Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid.

Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille.

Ei ole arusaadav valu allosas kõhu olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt.

Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust.

On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla.

Mida teha paremal kõhuvalu all? Akuutsed valud nõuavad patsiendi kiiremat manustamist operatsioonile.

Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet ei ole arusaadav valu allosas kõhu tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton.

Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi.

Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu ei ole arusaadav valu allosas kõhu, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring.

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda?

Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva.

On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet. Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne.

Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma? Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend.

Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda. Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all.

Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada?

KÜSIMUSED-VASTUSED

Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks.

Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata.

Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud?

Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt.

Valeandmete esitamine

Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi.

Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures.

Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega. Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr.

Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid? Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi.

Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki. Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid? Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin. Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina?

Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte. Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud?

Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole. Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel ei leitud. Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga.

ei ole arusaadav valu allosas kõhu oksendamine valu allosas kõhtu paremal

Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises.

Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane.

Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige.

Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim? Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus.

Kui aga uue ei ole arusaadav valu allosas kõhu lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis.

Küsimus nr 41 Tere. Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid.

Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2. Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta.

Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata? Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud. Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud.

Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas. Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas.

Küsimus nr 40 Tere, olen 23 verekloriidid uriinis, naine.

ei ole arusaadav valu allosas kõhu valu allosas kõhu all enne teadvuse kadumist

Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid. Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud?

Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud. Aga alati, ei ole arusaadav valu allosas kõhu on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada. Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu.

Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus. Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja kõht valus allavoolu eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat. Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi.

Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust? Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on? On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite.

Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud. Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms. Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek.

ei ole arusaadav valu allosas kõhu tsüstiit midagi aitab teha

Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile?