Mis ravimid võtavad kõhu allosas valu

Viimane analüüs Tallinna Keskhaiglas oli 2,41, aga samal ajal Mustamäe haiglas tehtud analüüs oli 1, Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen.

Joogadel on selline väljend: vett tuleb närida, aga tahket toitu tuleb juua. Teed ei tohi kunagi alla kulistada, vaid teda tuleks lonkshaaval aeglaselt tarbida, et aktiviseerida mao limaskest. Ravimtaimedest teed võib juua minutit enne sööki, sest see stimuleerib seedesüsteemi. Happeline haput ära ei lahjenda. Kuiva toitu tuleb närida väga põhjalikult, et ta sarnaneks veele. Ka lõunasöök on meil ühiskondlikuks suhtlemiseks, lõbutsemiseks, vestlemiseks ehk siis kommunikatsiooni vahend.

See on väga suur viga. Sööma peaks täielikus vaikuses. Inimene peaks mõtlema söögile, teda ülistama, tunnetama.

Nõuanded teemal: Gastroenteroloogia

Ainult sel juhul suudab aju eritada õigeid fermente. Kui inimene ei ole keskendunud söömisele, siis mis ravimid võtavad kõhu allosas valu ei suuda määratleda, mida ta peab tegema vestluse tingimustes. Iga erineva toidu liigile, igale erinevale molekulile on ette nähtud omad fermendid. Võtame näiteks võileib meega. Leiva jaoks on vaja ühtesid fermente, võile teisi ja mee jaoks kolmandaid. Süsivesikute seedumine algab juba suuõõnes sülje abil, valkude seedimine saab alguse maos, rasvade seedumine kaksteistsõrmiksooles.

Selline võileib on tohutu koormus kesknärvisüsteemile ja fermentide moodustamise süsteemile. Kui inimene vaatab seda võileiba, suhtub temasse positiivselt, armastab teda, nuusutab, mõnuga närib teda suus, üritab saada sellest leivast maitseelamust, siis see kõik ka seedub.

Kui me aga kiiruga peaaegu närimata neelame alla, nagu kiskjad, siis kasutegur on olematu. Selleks, et maos oleks õige happesusega maohape, tuleb jälgida järgmisi reegleid: 1. Mitte juua söömise ajal ja kohe peale söömist aluselist vett. See on enesestmõistetav. Süüa vaikides. Põhjalikult toitu närida.

Mitte süüa suurt kogust kuuma toitu, sest see hävitab rakke. Kategooriliselt on keelatud isegi suhu panna kuumemat toitu kui 40 kraadi.

Tromboosiühingu e-mail

Kui te joote vett või teed, mis on kuumem kui 60 kraadi, siis söögitoru ja mao rakud, mis peavad tootma soolhapet, hävivad kuumuse käes koheselt. Selleks, et kindlaks teha toidu või vedeliku õiget temperatuuri, tuleb pista selle sisse näpp ja hoida seal sees. Söök ei tohi olla kuumem kui see, mida kannatab teie näpp. Millegipärast me ei saa sellest aru, aga kui hakkame aru saama, siis millegipärast hakkame tõrkuma. Võtke ja pistke nende näpp sinna sisse, mida nad juua plaanivad.

See on teie kasuks ja ehk nüüd õnnestub teil neid veenda. Nende mao rakud ei tooda maomahla, mis tähendab, et ei toimu õiget seedumist. Kui maohappe tootmine on langenud, siis selles saab süüdistada liiga kuuma toitu. Mao-sooletrakti rakud elavad kolm päeva.

Seega taastuvad seedetraktis rakud kiiresti. Kui aga inimene nad iga päev ära kõrvetab, siis ei ole ju võimalust taastuda. Järelikult ei toodeta ka maomahla. Jaapani naisel ei esine soolestikuvähki. Aga meestel mao- ja soolestikuvähk on esikohal. Kui hakati uurima, et mis on selle põhjuseks, siis selgus, et naised ei söö kuuma toitu. Jaapani traditsiooni järgi lasti naised lauda alles siis, kui kõik oli juba jahtunud. Usbekistanis ja Mongoolias on väga palju onkoloogilisi haigusi.

Nad söövad kuuma pilaffi. Selle tagajärjel tekivad maos ja kasteistsõrmiksooles kõrbenud alad. See on aksioom.

mis ravimid võtavad kõhu allosas valu

Tahate või mitte, aga toitu peab sööma kraadisena. Kui te joote kuuma teed, siis keha raiskab väga suurtes kogustes energiat. Oleks kord aeg juba hakata tähele panema selliseid asju. Sama toimub, kui me tarvitame äädikat. Nii nagu kuumad, nii ka külmad tooted kahjustavad meie organeid. Ei ole midagi hullemat kui jäätis lapsele. Selleks, et soojendada sööki, peab keha jälle raiskama suure koguse energiat.

pulber tsüstiidi ravi

Kui te joote külma ilmaga külma vett, siis te kaotate kolossaalselt energiat. Kui on vaja kustutada energeetikat, siis jooge klaas külma keedetud vett. Aju töö vaigistatakse. Sellepärast ei anta ka sportlastele vahepeal vishnevski tsüstiit ja salv. Kui nad hakkasid liigutama, tekkis piimhape, nad tahavad juua, ja kui nad saavad vett, siis energia kohe langeb.

Külm vesi ei pääse rakku, sest raku temperatuur on 36,6 kraadi. Vett tuleks soojendada 40 kraadi. Kui teie keha hakkab seda ise tegema, siis te jälle kaotate tohutult energiat. Kuumal ajal peaks oelma joogivesi kraadi, külmal ajal — 35 kraadi. Söök peaks olema soojem kui toatemperatuur. Kui te sööte kuuma toitu, siis mitte mingid tabletid ei taasta teie mis ravimid võtavad kõhu allosas valu limaskesta.

Kui kolm korda päevas süüa kuuma toitu, siis rakud ei suuda uueneda ja tekivad erosioon, vähk või muud haigused. Näiteks piinleb inimene erosiivse gastriidi käes.

Ta kuulub kroonikute gruppi ja temaga näevad vaeva mitmed arstid. Alanenud maohappega gastriidi puhul määrab arst lahja dieedi. See on täpselt vastupidi, mida oleks vaja. Sellise diagnoosi puhul on vaja stimuleerida magu. Selleks on pipar, mädarõigas, stimulaatorid. Aga kui gastriidiga kaasneb erosioon, siis peaks olema säästev dieet. Kuid kõige säästlikum faktor on temperatuur.

Kahjuks teevad arstid kõik ristivastu. Inimeselt ei küsinud mitte keegi, kuidas ta toitub ja tema ravi on kestnud juba 10 aastat. Lõpuks talt küsitakse toitumise kohta ja selgub, et ta sööb ainult kuuma toitu ehk siis vastupidi. Ta ei tohiks tarbida piimatooteid, sest organismis ei ole fermente, hapet ja kõik läheb käärima.

Kaks peamist preparaati seedesüsteemi taastamiseks on fermendid ja bakterid. Kui te saate iseendaga kokkuleppele ja toit on normaalne, siis tegelikult ei ole midagi muud rohkem vajagi.

Kuid enne seda oleks vaja läbida parasiidivastane programm. Kontrollida, kas maksas ei ole lambliaid, opistorhe ja kutsikasolkmeid.

Millised uuringud peaks tegema läbi inimene, kellel on mure seedetraktiga 1. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.

sügelus ja valu kui urineerimine naistel ravi

Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule.

Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad. Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates.

EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik.

Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega.

Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli.

Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil.

Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida.

Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja.

Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt.

Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu.

Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda.

Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi. Ka suitsetamine on riskiteguriks.

Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul mis ravimid võtavad kõhu allosas valu vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring.

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine.

Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida. Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema?

Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet.

Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne.

Kas see info on õige või peaks sellest mis ravimid võtavad kõhu allosas valu siiski igaks juhuks loobuma?

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend. Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda.

Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all.

Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks. Siis hakkab elukvaliteet paranema.

Adele - Set Fire To The Rain (Live at The Royal Albert Hall)

Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata. Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere!

Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud? Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt. Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi.

Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures.

Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole mis ravimid võtavad kõhu allosas valu valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega. Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr.

Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid? Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi.

Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki. Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid? Tegemist on tüdrukutega. Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto.

Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin. Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga?

Infovoldikud patsiendile

Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte.

Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud? Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole. Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta. KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel ei leitud. Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga.

Soolesulgus | Haiguste ABC - amautorent.ee

Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises. Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane.

Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim?

Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist.

Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Tere. Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid.

Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2. Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata? Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud.

Mis ravimid võtavad kõhu allosas valu pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud.

Tahaksin mis ravimid võtavad kõhu allosas valu meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas. Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas.

Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine. Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid.

Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud? Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud. Aga alati, kui on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada.

Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu. Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus. Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat.

Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi. Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust? Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on? On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis.

Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite.

Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud.

Kui inimesel ei käi kõht korralikult läbi, siis on mõttetu alustada ravi ülevaltpoolt, alustada tuleks ikka alt. Seedesüsteemi korral on väga oluline teada töö algoritmi: manustamine, töötlus ja väljutamine. Hoolimata sellest kui palju on seedetrakti haigusi, nad alluvad kindlale seadusele. Põhilised probleemid tekivad toidu töötlemisel.

Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms. Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek.

Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile?

  1. Mastery koolitus
  2. Naiste neeru sagedased urineerimine
  3. KUI KÕHT VALUTAB, SIIS PEALE GAASIDE JA PARASIITIDE SEAL MIDAGI OLLA EI SAA! - Biotheka

Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda soovitab, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud.

Ei ole mõistlik internetist või foorumitelt saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid. Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja mis ravimid võtavad kõhu allosas valu ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused. Küsimus nr 37 Eile tundsin, et vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus.

Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna. Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga? Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel.

Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks. Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus….

Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud? Kuulen küll esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s.

Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud. Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja! Tunnusteks kõhukinnisus või -lahtisus. On leitud, et sooleärrituse all kannatab aeg-ajalt 20 protsenti noorematest naistest ja rohkem kui 12 protsenti vanemas eas meestest. Nooremad on rohkem hädas kõhulahtisuse, vanemad kõhukinnisusega.

Kuid sooleärritust leevendavad ka kindlad uue põlvkonna antidepressandid, mida saab apteegist. Nii haiguste mis ravimid võtavad kõhu allosas valu ka häirete üks vallandavaid tegureid on stress. Arvamusel, et sooja toidu söömine aitab vältida seedehaigusi, pole Benno Marguse sõnul tõepõhja all.

Haiguste tekkeks on vaja midagi enamat kui korrast ära toidureþiim. Benno Marguse sõnul on ravimitest kasu ainult korraks ning seedehäired kipuvad kummitama aastaid. Ummistus suleb soolevalendiku ainult ühest kohast, kas seestpoolt põhjuseks võõrkeha, sapikivi, sooleseina kasvaja, põletikuline soolehaigus või parim ettevalmistus tsüstiidi ravis naistel põhjuseks survega liited, kasvaja.

Ummistunud peensool täitub takistusest kõrgemal ning laieneb soolevedeliku ja gaasi juurdetekkimise tõttu. Gaasikogus moodustub allaneelatud õhust ja mikroobide elutegevusel tekkivast gaasist. Häirub vedeliku imendumine soolest. Peensoole ülaosas oleva soolesulguse puhul tekib sage oksendamine, mis põhjustab haigel vee ja elektrolüütide kaotuse ning vere ruumala vähenemise.

See omakorda võib tingida mitme elundi puudulikkuse ja patsiendi raske üldseisundi. Valu, mis tekib soole peristaltika takistatuse tõttu, on sel puhul vahelduv, kuid võrreldes oksendamisega tagaplaanil.

Peensoole allosas oleva takistuse korral on valdav hooti tekkiv nn krampvalu kooliku tüüpimis on tingitud laienenud soole tugevnenud peristaltikast eespool takistust. Kõht on oluliselt suurenenud soolegaasi ja soolesisu kogunemise tõttu. Sellises olukorras tõuseb vahelihas kõrgemale, takistades hingamist, mistõttu kopsukomplikatsioonid on soolesulguse korral sagedased. Esineb oksendamist, okse on roojalõhnaline, seda enam, mida madalamal peensooles on takistus.

Jämesoole ummistus võib esineda kahe variandina: 1.