Kõhu all oleva allosas valus naisele,

Mida teha, kuhu pöörduda. Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Mul on üks jalg paistes.

Valud on hootised, lõikava iseloomuga, valud tekivad kõhu erinevates piirkondades üle kogu kõhugaasid ei välju, võib esineda iiveldust, kerget soolepuhitust, palavikku pole. Valude ja vaevuste vähendamiseks: Masseerige kõhtu, püüdke liikuda, keerake end küljelt küljele, et sooletegevust ergutada võib kasutada soojenduskotti kõhule võib võtta tilkadena sisse Espumisani võib põhjustada kõhulahtisustvajadusel võib lisaks võtta paar tableti No-spat Kui gaasivalud aga ei möödu, vaid süvenevad, gaasid ei välju, kõht puhitub üha enam, lisandub palavik ja oksendamine, siis on asi tõsisem ja vajab arstlikku läbivaatust.

Valu võib alata tasapisi tugevnedes, olla hootine koolikutaoline ja algul ei tarvitse palavikku olla.

kõhu all oleva allosas valus naisele kõik tsüstiit ja tema ringlussevõtt

Sellisel juhul tuleks mõelda sapipõiele ja kõhunäärmele. Leevenduseks võib kasutada soojendavat kotti või soojaveepudelit. No-spa tabletid. Kui aga palavik tõuseb kõrgeks või valu muutub talumatuks, kutsuge kiirabi!

Haigestunu on sundasendis, väldib igasuguseid kõhu all oleva allosas valus naisele. Võib esineda oksendamine. Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga. Kuidas toimida?

Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises.

Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane. Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki.

Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit. Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim?

Valu naise kõhu paremas servas

Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha.

Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis. Küsimus nr 41 Tere. Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus kuidas anestehay valu allosas kõhtu harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid.

Põhjuseks antibeebipillide kasutamine. Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2. Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata? Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud. Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud.

Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas. Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas. Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine. Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas ning see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid.

Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kõhu all oleva allosas valus naisele protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud?

Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud. Aga alati, kui on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada. Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks. Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu.

Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus. Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat.

Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi. Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust?

Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on? On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s. Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite.

Küsimus nr 38 Tere, olen võtnud pille umbes 8 kuud. Mingil hetkel on jala siseküljele — põlve juurde suurem sinine koht tekkinud, nagu oleks veresoonelaiend vms.

Ise arvan, et tekkis rasedusega, nüüd enam väga kindel ei ole. Suvel mäletan, et oli pidevalt õhupuudus ja jõuetu olek. Nüüd kõhu all oleva allosas valus naisele pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Kas peaksin igaks uhuks pillide võtmise lõpetama ja pöörduma perearstile? Loogiline oleks siiski toimida nii, et kõigepealt pöördute perearstile ja arutate temaga oma mured läbi ning siis vajadusel, kui arst seda soovitab, lõpetate mingi ravimi tarvitamise või teete vajalikud uuringud.

Ei ole mõistlik internetist või foorumitelt saadud teadmiste kildude alusel teha ravi muutvaid otsuseid. Väga paljudel juhtudel on siiski oluline vahetu kontakt arstiga, kes kuulab ära Teie kaebused ja teeb ka alati esmase ülevaatuse ning seejärel juba järgnevad otsused.

Küsimus nr 37 Eile tundsin, et vasak käsi on küünarnuki lähedalt valus. Lähemalt uurides leidsin, et katsudes oleks naha all nagu muna.

Kuid üsna sageli võib meestel sellise valu põhjustajaks olla ka kubemepiirkonna song. Haigused, millega kaasneb valu paremal küljel Mao ja kaksteistsõrmiksoole haigused Gastriit. Seda iseloomustab tuim kerge perioodiline valu paremal küljel ribide ja rinnaku all, ilmnevad sagedamini kaks tundi pärast söömist või tühja kõhuga hommikul. Patsiendid kurdavad söögiisu vähenemist, happelise õhu röhitsemist, kõhukinnisust või kõhulahtisust. Duodeniidiga kaasneb paremal küljel roiete all olev valutav valu kaks tundi pärast söömist.

Täna hommikul ärgates oli käsi nö surnud samuti. Kas tegu võib olla tromboosiga? Tromboos ei väljendu tavaliselt konkreetselt piiritletud väikese koldena, turse tekib enamasti ikka suurel osal või isegi tervel jäsemel.

Küsimus nr 36 Tere, mu vanaema käis põlve operatsioonil ja peab nüüd 1,5 kuud pikali olema, et tromboosi ei tekiks. Operatsioonist on nüüd möödas pea 3 nädalat ja eile jäi tal alaselg väga haigeks ja on väga valus…. Kas seal võib olla tromboos või on siiski külm läbi käinud?

Kuulen küll esimest korda, et tromboosi ärahoidmiseks on määratud voodirežiim. Vastupidi, voodisolek, s. Kardan, et olete koos vanaemaga küll millestki väga valesti aru saanud. Alaselja valu ja paistetus pole siiski sümptomid, mis tromboosile viitaksid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Ruttu voodist välja!

Küsimus nr 35 Minul oli Nüüd on soov uuesti rasestuda. Naistearst arvas, et võiksin enne rasestumist võtta Hjertemagnyli tablette ja hiljem kui jään rasedaks siis hakkan süstima. Mis koguses peaksin tabletti võtma ja kas see on OK, kui mul on olnud varem kaks korda kaksteistsõrmiksoole haavand? Ja mis koguses ma hiljem madalmolekulaarset hepariini peaksin süstima?

Selleks süstitakse madalmolekulaarset hepariini profülaktilises doosis kogu raseduse aja ja 6 nädalat pärast sünnitust. Venoosse tromboosi profülaktikas ei ole aspiriinist Hjertemagnyl kasu.

Võib-olla oli Teie günekoloogil mingi muu põhjus selle soovitamiseks? Soovitan võimalusel enne teha ka gastroskoopia, et hinnata võimalike tüsituste veritsuste riski.

Mul on järgnev probleem. Nimelt on mul valu vasakul pool alakõhus. Esimesed valud said alguse Valu on tuim, vahest torkiv, kuid mitte pidev.

Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Kui Teil oli rasedusega seotud süvaveeni tromboos, kas trombofiilia markerid on Teil määratud?

Küsimus nr 34 Kas on kusagil olemas mingi kirjandus õige toitumise kohta tromboosiga?

Mitmel interneti leheküljel on küll kirjas mida võib ja mis ei ole kasulikud, kuid kas kusagil räägitakse retseptidest? Kuivõrd tromboosiga on üles kerkinud ka kolesterool ja kui lugeda mida ühe puhul võib ja teise puhul ei ning vastupidi, siis on küll tunne, et peaaegu midagi ei tohi. Tõtt öelda ei oska ka perearstid sellel teemal eriti sõna võtta, kõhu all oleva allosas valus naisele haigus ei ole ju eriti haruldane.

Tahaks hakata kasutama ka vitamiine ja toidulisandeid, kuid jällegi on see, et keegi ei oska midagi öelda, soovitada. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur. Sest ülekaal ise on nii arteriaalse kui venoosse tromboosi riskifaktor.

Erandiks on muidugi need juhud, kui on rakendatud ravi Marevaniga. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Sellest on pikemalt juttu meie kodulehel Patsiendi rubriik, peatükk Varfariin Marevan. Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid. Arteriaalse tromboosi ja kõrge kolesterooli puhul on toitumissoovitused loomulikult pisut rangemad. Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www.

Küsimus nr 33 Tere, olen Põdesin jõulude ajal kopsuarteri trombembooliat. Hetkel tarvitan Marevani 7,5 mg ja perearsti määratud Atorvastatini kolesterooli alandamiseks mis ootamatult kõrgeks läks.

Aeg-ajalt on mul tunne nagu hakkaks pea ringi käima mõnikord kõrvus kumiseb, pulss tõusebvõib tekkida ka kerge paanika, et hingamisraskused korduvad. Kas sellised peapööritused on normaalsed või mida nendega ette võtta saaks?

kõhu all oleva allosas valus naisele kui veri on uriinis pikka aega

Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s. Tavaliselt küll korraliku Marevan ravi foonil kui INR on vahemikus kaebused taanduvad suhteliselt kiiresti. Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Muidugi võib olla, et kaebusi võimendabki kerge paanikahäire, sest haigus iseenesest on tõsine ja hirm selle kordumise ees on igal inimesel. Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne.

Soovitaksin perearstiga nõu pidada, võib olla on vajalikud lisauuringuid. Probleemide püsimisel võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule.

  • Alustati verega kokku
  • Kõigi rasedus- ja sidemete mõõtmed ühes tabelis - Valu
  • Kuidas kuivatatud tsüstiidi igavesti
  • Valu koht ja iseloom võivad viidata, milline organ häda kaebab.
  • Mis ravimid süüa kui tsüstiit
  • Arst eemaldas endal ise pimesoole 3
  • Tervishoiu Akadeemia OÜ: Kõhuvalu

Küsimus nr 32 Mul on diagnoositud faktor V Leideni mutatsioon. Vasema jala süvaveeni tromboos all sääreosas ca 2 aastat tagasi, sellest ajast peale pidev marevaniga ravi, INR 1,6 doos 12mg. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen. Tugisukata üldse olla ei kannata.

Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. UH doppler reieosast põlveni midagi uut ei leidnud eelmisel nädalal teginsääreosa arst ei vaadanud. Kuidas edasi käituda? Mis oli põhjus, miks sääre osa ultraheliga ei vaadatud, seda ei oska kommenteerida.

Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest. Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5.

Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile. Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v. Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid.

Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud. Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama.

kõhu all oleva allosas valus naisele urineerimise põletamine naistel mida teha

Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst! Öösel ei tohiks vööd kanda. Ta ei täida oma ülesandeid selles kehaasendis.

Pigistavad aistingud häirivad puhkust. Parem on panna tugistruktuur lamavas asendis kõrgendatud puusadega. Selles asendis on siseorganid mugavalt paigutatud. Nii saavutatakse elastse kanga sobivus kehaga. Toimingute algoritm: Pange vöö diivanile. Oodake minutit, kuni puu liigub üles. Kinnitage klapp või mitu klappi takjapaelaga nii, et peopesa läbiks korsetti ja nahka.

Paljud tulevased emad harjusid seistes sideme panema. Kuid arstid ei soovita seda meetodit kasutada. Eksperdid soovitavad aluspesul kanda vöökujulisi kujundusi.

Elastne osa asetatakse ees kõhu alla mööda reie ülemist joont. Alumine serv peaks kergelt toetuma häbemele. Pingejõudu reguleeritakse kleeplindiga. Korsett lõdveneb ja pinguldub, kui ilmneb ebamugavustunne. Arvustused Albina, aastane Teise trimestri lõpus soovitas arst kasutada sidet. Tellisin veebipoest mudeli "Benefit". Esialgu ei meeldinud mulle elastsest kangast tehtud lai vöö. Pärast juhiste uurimist sain aru, et pinge astet saab reguleerida.

kõhu all oleva allosas valus naisele vasak valu allosas kõhtu naistel

Kleeplindi klamber ei vajanud täiendavat selgitust. Tugifunktsiooni täitis materjal ise ja jäigastuvad ribid. Neid on bändis ainult 4. Ta kandis vööd kuni sünnini.

Selle aja jooksul pole see oma kuju ja värvi kaotanud.

Kõigi rasedus- ja sidemete mõõtmed ühes tabelis

See on enamasti ravimitele alluv valu, vaid harva on tarvilik operatsioon. Vähki on kõhupiirkonnas keeruline diagnoosida, sest esialgu võivad sümptomid viidata mõnele teisele haigusele. Vähki võib kahtlustada, kui valu esineb mitmes kõhupiirkonnas. Eriti lööb valu välja öösiti ja hommikul. Kui ma seda kohta pigistan, siis hakkab mul seest mulisemist, seega oletan, igasuguse kirjanduse loetu põhjal, et mul kogunevad kuhugi gaasid v mingi vedelik, mis soolele sigmasoolele?

Muidu ei kurdaks ma selle valu üle väga, olen harjunud sellega, viimasel ajal aga olen kõhu all oleva allosas valus naisele muretsema, et mul midagi tõsist viga ei oleks, sooviks ikka teada saada mis mind vaevab ja antud haigus välja ravida, kuna ma ei taha, et ükshetk oleks mul selleks liiga hilja. Tahtsin Teie käest küsida, kas näiteks KT-uuring aitaks antispasmoodiline preparaat tsüstiidiga tuvastada?

Ning sooviksin Teie arvamust, kasvõi oletust, mis mul viga võiks olla? Sellisel juhul võib kõhuvalu leevendamiseks korraga sisse võtta söetabletti, juua kummeli- või köömneteed ning süüa vedelat kiudaineterikast kaerahelbeputru.

Igasugune harjumatu toit võib kõhu kergelt valutama panna. Seda juhtub sagedasti turismireisidel, kui valimatult kohalikke toite maitstakse. Selliseks puhuks tuleks apteegist vastavad tabletid kaasa osta. Tänapäeval on istuva eluviisi ja pingelise töö puhul sage nähtus nn ärritatud soole sündroom, mis võib lisaks kõhukinnisusele või -lahtisusele tekitada ka soolegaase ja kõhuvalu.

Oma päevarezhiim ja toitumisharjumused tuleks kriitilise pilguga üle vaadata ning elustiili liikuvamaks ja tervislikumaks muuta. Oleks hea, kui seejuures konsulteeritaks ka arstiga. Ka antibiootikumiravi võib kergeid kõhuvalusid põhjustada.

  1. Te ei tohiks osta tundmatult tootjalt odavaid vöösid.
  2. valud selja alaosas | Neuroloogia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - amautorent.ee

Tavaliselt on see võimalik tüsistus ravimi pakendil kirjas. Kui aga valu liiga sagedaseks ja tugevaks muutub, tuleb sellest arstile rääkida.