Valu ühes kohas kõhu allosas. Üldised sümptomid

Valu neerudes. Kõhuväline rasedus ja raseduse katkemise oht tekitavad mitte ainult selja- ja alakõhu valu, vaid mõnikord kaasneb raske verejooks. Kui menstruatsiooni valu on väga intensiivne, antakse see alaseljale, siis peaksite minema günekoloogi juurde.

Tuim valu paremal alakõhus Tegemist võib olla ussripikupõletiku ehk pimesoolepõletikuga. Harilikult algab tuim valu nabapiirkonnas, mis kiirgab mõne aja möödudes alla paremale alakõhu piirkonda.

Pimesoolepõletiku puhul on oluline saada ravi enne, kui ussripiku sein lõhkeb, muidu võib ohtliku tüsistusena tekkida kõhukelmepõletik.

Hambavalu, mis üles äratab Põhjuseks võib olla hammaste krigistamine, mida võib tekitada stress. Pidev hammaste krigistamine kulutab ja lõhub hambaid ning muudab need tundlikuks. Kahtluse korral helista oma hambaarstile. Olemas on spetsiaalsed akrüülist hambakaitsed, mida peab kandma öösiti.

Hammaste krigistamise probleem esineb paljudel inimestel. Valu selja keskosas koos palavikuga Palavik, iiveldus ja seljavalu ei tarvitse tähendada lihtsalt mingit kõhuviirust, vaid tegu võib olla neerupõletikuga, mis on mikroobide poolt põhjustatud neeru interstitsiaalse koe ja neeruvaagna põletikuline haigus. Infektsioon võib neerudesse levida kuseteede kaudu.

Selle nekroosi tekkimisel surevad närvirakud ja valu nõrgeneb. Kuid see pole põhjus rahunemiseks. Apenditsiit ei "lahene". Vastupidi, valu taandumine on viivitamatu haiglaravi põhjus.

Äge pimesoolepõletik kaasneb muude sümptomitega.

valu ühes kohas kõhu allosas tsüstiit ja rull-märgid

Haiguse alguses ilmneb üldine halb enesetunne, nõrkus ja söögiisu halveneb. Varsti võib esineda iiveldust, mõnikord oksendamist, kuid ainult üks kord. Tüüpiline temperatuur on vahemikus 37,7 kraadi, mõnikord kaasnevad sellega külmavärinad.

Keelele ilmub valge või kollakas kate.

valu ühes kohas kõhu allosas millised on naised tsüstiit

Apenditsiidi äratundmisel võivad aidata lihtsad tehnikad. Kuid pidage meeles, et enesediagnostikat tuleb teha väga hoolikalt. Koputage kergelt painutatud nimetissõrmepadjaga parema niudeluu piirkonnas - pimesoolepõletikuga on see alati valus. Võrdluseks koputage ka vasakut niudepiirkonda, mis pimesoolepõletiku korral valu ei põhjusta. Tähelepanu: palpeerimine kõhu palpeerimine kätega on võimatu, on pimesoole rebenemise oht, mis põhjustab tavaliselt peritoniiti.

Proovige valjult köhatada: parema niudepiirkonna suurenenud valu annab teile teada, et teil on pimesoolepõletik. Vajutage peopesaga kergelt sinna, kus see kõige rohkem haiget teeb. Hoidke siin kätt sekundit.

See leevendab valu veidi.

7 tarkust kõhuvalust

Nüüd eemaldage oma käsi. Kui sel hetkel ilmneb valu, on see märk ägedast pimesoolepõletikust. Võtke embrüo, st asetage paremale küljele ja tõmmake jalad torso külge. Apenditsiidiga leevendab kõhuvalu. Kui pöörate vasakule küljele ja sirutate jalgu, siis see intensiivistub. See on märk ka ägedast pimesoolepõletikust. Kuid see enesediagnostika peaks olema piiratud. Ärge kartke arsti poole pöörduda, kuna pimesoolepõletik ja kõik haigused, mille korral seda on võimalik varjata neerukoolikud, pankreatiidi või koletsüstiidi ägenemine, mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandid, põie, neerude, naisorganite äge põletikvajavad haiglaravi!

Kuidas ravida Kui diagnoositakse äge pimesoolepõletik, on esmatasandi ravi erakorraline operatsioon. Praegu on olemas õrn laparoskoopiline meetod, mille korral pimesoole saab eemaldada ilma suure sisselõiketa.

Kahjuks pole meie riigis seda tüüpi operatsioonid haiglate kehva tehnilise valu ühes kohas kõhu allosas tõttu veel piisavalt levinud. Operatsioonijärgse perioodi peamine ülesanne on vältida tüsistusi, näiteks operatsioonijärgset haava turset.

Valu selja ja kõhu all

Nende esinemisel pole enamasti kirurgi viga. Ja see, kas see tüsistus ilmneb või mitte, sõltub pimesoole olekust operatsiooni ajal - mida suurem on põletiku aste, seda suurem on suppulatsiooni oht. Kui operatsioon oli edukas, eemaldatakse õmblused noortele patsientidele ndal päeval ja viiakse haiglast välja.

Kuid eakate inimeste, aga ka krooniliste haiguste suhkurtõbi, hüpertensioon, südameisheemia jne korral eemaldatakse õmblused päeva hiljem. Pärast seda on soovitatav haav kinnitada kleepuva krohviga.

Umbes kuu jooksul ärge võtke vanni ega käige vannis: habras armekoes olevad vee- ja temperatuurikoormused muudavad õmbluse jämedamaks, laiemaks ja koledaks. Mitte vähem kui kolm kuud ja eakad ei tohiks kuus kuud raskusi tõsta.

Valu kohu all ja liigeste allosas. Sellepärast, mis on valu alakõhus ja külgedes

Vältige sporditegevusi, mis kurnavad teie kõhulihaseid. Proovige mitte külma saada: köha on teile ohtlik. Kui proovite pimesoolepõletikku "taluda", võib teil tekkida peritoniit - kõhuõõne põletik. Selle sümptomid: kasvav valu kogu kõhus, iiveldus, oksendamine, rasketel juhtudel - unisus, letargia, näo sinakas varjund; pulss kuni — lööki minutis, temperatuur kuni 39—40 C; keel on kaetud valge kattega, siis muutub see kuivaks, nagu koorik, huuled kuivavad ja pragunevad; kõht on paistes, valutab kõigis selle piirkondades, kuid eriti paremal.

Peritoniiti ravitakse ainult operatsiooni teel. Pealegi on operatsioon väga keeruline ja pikk. Kahjuks ei ole alati võimalik patsienti päästa. Sellepärast, kui teil tekib valu kõhus, ei tohiks mingil juhul viivitada arsti visiidiga. Nagu öeldakse, ei taha me kedagi hirmutada, kuid kõik peaksid meeles pidama, kui ohtlik pimesoolepõletik on. Apenditsiidi iseloomulikud tunnused ja ravi Apenditsiit on rinnakelme pimesoole põletikuline protsess pimesool.

Pimesoolepõletik nõuab kiiret kirurgilist ravi, ilma ravita on see eluohtlik raskete tüsistustega. Mis on lisa, kus on Rinnakelm paikneb tavaliselt parempoolses nimmepiirkonnas maksa all ja see on seedesüsteemi alumise osa - jämesoole - osa.

Erinevalt teistest osadest suheldab rinnakelm seedetraktiga ainult ühel küljel, selle ots ulatub kõhuõõnde ja lõpeb protsessiga, pikkusega 2—15 cm, väga valus ravi kirjutamiseks on lümfoidkoe kogunemine. See on lisa. Täna on kindlaks tehtud, et pimesool ei ole algeline organ - see tähendab moodustis, mille me pärisime oma esivanematelt, kuid millel pole keha jaoks olulist funktsiooni.

Pane tähele! Kui tunned tugevat valu mõnes neist kuuest paigast, mine viivitamatult arsti juurde 26 Õhtuleht. Kuid siiski on sageli probleemiks, et paljud inimesed ei pööra valule tähelepanu ning üritavad seda alternatiivsete meetoditega leevendada, kirjutab Healthy Life Tricks.

Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin valu ühes kohas kõhu allosas ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga.

Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud.

Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata.

  • Seitse valu, mida ei tohiks kunagi ignoreerida - Haigused - Tervis
  • Mida saab ja ei saa süüa kui tsüstiit
  • Reklaam tsüstiidi raviks
  • Millised tabletid joovad kui tsüstiit
  • Valu selja ja kõhu all - Myositis -

Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne.

  • 7 tarkust kõhuvalust - Confido Meditsiinikeskus
  • Täieliku põie puhul ei ole uriini tungivat tungimist
  • Kui tsüstiit võivad munasarjad
  • Valu allosas kõhtu vasakul kui istute
  • , Valu kohu all ja liigeste allosas

Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere!

Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega. Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud.

Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad. Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad?

Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte.

Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean.

Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska tsüstiit pärast lähedust põhjuse ja ravi teha.

Kas keegi saaks aidata. Valu ühes kohas kõhu allosas väga mures ema pärast.

Pane tähele! Kui tunned tugevat valu mõnes neist kuuest paigast, mine viivitamatult arsti juurde 26 Õhtuleht. Kuid siiski on sageli probleemiks, et paljud inimesed ei pööra valule tähelepanu ning üritavad seda alternatiivsete meetoditega leevendada, kirjutab Healthy Life Tricks. Spetsialistid toovad välja aga kuus paika, kus äkilist tugevat valu tundes tuleks arsti juurde kiirustada.

Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma.

Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud.

Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest.

Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9.

Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab valu ühes kohas kõhu allosas personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad.

Pange tähele, et retseptiravim võib teie tervist kahjustada. Tablettide võtmine peab alati olema arsti järelevalve all. Nimmepiirkonna ebamugavuse leevendamiseks on soovitatav teha järgmised meetodid: Kui tunnete teravat valu, siis võtke kohe magama. Selleks vali kõva madratsiga voodi, mis tagab selgroo taseme.

VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal.

  1. Esimesed pimesoolepõletiku tunnused - Lipomatoos June
  2. Valu allosas kõht naiste ja valu urineerimise ajal

Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei valu ühes kohas kõhu allosas niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd.

Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda. Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud.

Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju?

See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil.

valu ühes kohas kõhu allosas steam bath kummeli tsüstiidiga

Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini valu ühes kohas kõhu allosas, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi.

Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida.

Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene.

Enamasti on kurikaelaks mõni viirus, mis meile ka suvel hõlpu ei anna. Põhjused võivad aga olla ka hoopis tõsisemad! Kõhuvalud jagunevad laias laastus kaheks: esiteks erakorralised ehk äkitselt alanud kõhuvalud, teiseks kuude või aastate jooksul süvenenud hädad, mis on ühel hetkel ületanud kannatlikkuse piiri. Kus valu paikneb? Dr Eret Jaanson ütleb, et mõnikord peab arst lahendama paraja mõistatuse, et häda põhjusteni kaevuda.

Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks valu ühes kohas kõhu allosas me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa.

Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga.

Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda.

Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu.

Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid.

Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on?

valu ühes kohas kõhu allosas sprintsovka kummel tsüstiit

Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega.

Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda.

Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud.

Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge valu ühes kohas kõhu allosas lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole.

Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta?

Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist.

valu ühes kohas kõhu allosas küünlad ravi nime

Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst.

Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Seitse valu, mida ei tohiks kunagi ignoreerida

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees.

valu ühes kohas kõhu allosas ma ei saa minna tualetti väikese uriini verega

Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin?

Esimesed pimesoolepõletiku tunnused

Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida.

Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud.

Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu.